Update
Door: annaminkeroodhof
Blijf op de hoogte en volg Anna Minke
12 September 2011 | Verenigde Staten, Brownstown
Ik ben nu alweer 2 weken in de VS.
Afgelopen weekend was ik met mijn gastouders naar een museum van Henry Ford (als in de auto) geweest. Het heette Greenfield Village en het was een oud Amerikaans stadje. Hoe Amerika was in 1920. Dat was echt superleuk om te zien, het leek net de set van een cowboy film! Mijn gastouders hebben een abonnement op dat museum, dus waarschijnlijk gaan we er nog wel vaker heen. Maar zaterdag avond was er een optocht van oude auto's (onder andere van Ford).
Zondag gingen we naar Ikea, dat was echt super grappig. Het leek net alsof ik in Nederland was! Dat was wel heel verwarrend omdat niemand Nederlands sprak. Maar ik kreeg wel de gelegenheid om mijn gastouders mijn kamer te laten zien, haha! Dus ik denk dat als ik heimwee naar Nederland krijg ik maar naar Ikea ga... We hadden ook maar meteen van die gehaktballetjes voor mee naar huis gekocht.
Ook was er zondag een herdenkings happening voor 9/11. Op een plek niet zo ver van mijn huis lieten mensen volgens mij ballonnen of zo met kaarsjes erin de lucht in. Dat was echt een super mooi gezicht, allemaal lichtjes in de lucht. Er waren bijna geen wolken, dus je kon het heel goed zien. Mijn gastvader was er nog heengegaan om het te filmen.
Sowieso was 9/11 hier overal op tv en op school kregen we allemaal films over 9/11 te zien en nieuws afleveringen over 9/11.
Het begint ook allemaal leuker te worden op school, ik begin mensen beter te leren kennen en vrienden te maken. Wat wel heel raar is, dat alle mensen denken dat in Nederland geen zwarte mensen zijn, we geen Amerikaanse films en muziek hebben en een iemand dacht zelfs dat in Nederland geen rap bestond!
Verder zijn de serieuze vakken (engels en algebra) die ik heb, echt heel erg makkelijk. Helemaal nu ik alle termen ook in het engels weet. Bij theater leer ik nog wel dingen over oud theater die ik nog niet wist dus dat is wel leuk!
Aankomend weekend gaan mijn gastmoeder, Nino en ik naar Chicago voor een nachtje, dus daar kijk ik heel erg naar uit!
xxxx Minke
12 September 2011 - 21:00
Papa & Mama:
Leuk Mink! Mooi dat het op school leuker wordt. Geniet van de creatieve vakken. Bijzonder om 9/11 in de VS mee te maken. Wij hadden tien jaar geleden niet kunnen bedenken dat jij deze herdenking in de VS zou meemaken.
Knuffel en we skypen/mailen. -
13 September 2011 - 08:43
Pa En Oma Adrie:
Toen wij zondagmiddag (nederlandse tijd) de herdenking van 9/11 in New York op de TV zagen zeiden Oma en ik beiden dat het wel heel bijzonder is dat jij op het moment van herdenken in de Vs bent en het zeer waarschijnlijk van heel dichtbij zult meemaken. Zoals zo veel mensen nog precies weten ,waar ze toen waren, op het moment van het onmenselijk drama, weten ook wij nog waar wij waren. Wij brachten toen een paar dagen door in St maartenszee.
Wat leuk te lezen dat je in het Ford museum bent geweest. In 1955 kreeg ik mijn eerste auto en dat was ook een Ford. Wilde ik in de winter warm zitten dan moest ik zelf maar een kacheltje in bouwen. Voor nu ondenkbaar. Grappig hé.
Je bent wel met de neus in de boter gevallen, dat je met je gastouders naar Chigago gaat. Geniet er van Minke en geniet ook van de mensen om je heen.
Een knuffel van ons en ik stuur je nog een mail.
13 September 2011 - 08:46
Opa:
Correctie. Het is natuurlijk Opa en niet pa.
Dag Minke -
13 September 2011 - 10:23
Tante Rinske:
hallo minke ,
dit is inderdaad gezellig en zo als opa schrijft, je bent met de neus in de boter gevallen met je gast ouders.
leuk de foto,s en dat het leuker op school wordt. het is inderdaad raar als je in de ikea loopt,dan heb je thuis weer iets dichter bij. en zoals je zelf zegt als je heimwee krijgt kun je naar ikea gaan . minke veel plezier in chigago , en geniet er van. tante rinske -
13 September 2011 - 14:31
Giannina:
Hee Mink, wat fijn dat je het zo leuk hebt daar! Weetje wat je moet doen, je moet ze echt een keer de jeugd van tegenwoordig laten horen! Ben dan wel benieuwd hoe ze daarop reageren.
xxxx -
13 September 2011 - 15:26
Pake En Beppe:
Minke
Wij hebben je verslag weer gelezen,dus
de stof op school is niet te zwaar,en
het theatervak leuk en je ziet ook nog
v eel,weer een weekend Chigago dus
volop nieuwe ervaringen voor je
De groetjes van pake en beppe met een
knuffel.
14 September 2011 - 11:45
Anita En Familie:
Hallo Minke
Zo te lezen doe je veel leuke dingen en zijn er veel mogelijkheden om de toerist uit te hangen. veel plezier in Chicago.
Groetjes -
21 September 2011 - 18:27
Oma Van Morris:
wat leuk dat je in het park van henry ford geweest bent. ja daar ben ik ook geweest fantasties mooi geniet er maar lekker van,je raakt daar niet uit gekeken leuk hoor. -
22 September 2011 - 20:59
Marjan:
Wat een leuke foto's weer,
die nino is echt schattig! haha
en voel je je al een beetje amerikaan?
ja de ikea hebben ze echt in elk land he!
ahh wat leuk van die herdenking
had ook niet anders verwacht
als het nieuws er hier al helemaal vol mee zit
zal 't in amerika wel helemaal zo zijn!
moet je bij theater eigenlijk ook toneelspelen?
xxxx